צימוקים יפניים
מאת איציק קרן – מתוך מידעון צור משה 2002
הצימוקים היפניים אינם פירות כלל.
החלק הנאכל הוא דווקא ענפי הפרי אשר לקראת הבשלת הפרי תופחים וצוברים
סוכר ולקראת סוף הקיץ בשלים למאכל.
הצימוק היפני מתוק מאוד וטעמו כשל תערובת של חרוב ותמר.
הפרי עצמו בגודל ראש גפרור , ניצב בקצה הענף ואיננו אכיל.
ניתן לשמור את הצימוקים בהקפאה חודשים רבים ולאוכלם לאחר הפשרה כטריים.
העץ עצמו מתאים לגינות , בעל נוף רחב וצימוח מהיר. העץ נשיר בחורף ,
תקופה בה ניתן לעצב אותו לצורת הנוף הרצויה.
לאחר כשלוש שנים העץ מגיע לגובה של כארבעה מטרים ומתחיל להניב.
העץ התאקלם היטב באזורינו ומתחילים לראותו בגינות.
לחובבי הריבות: לצימוקים היפניים פוטנציאל נדיר.
תמונות: